ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης ιδρύθηκε το 1994.
Αξια άτομα με πρόεδρο την κ. Κατερίνα Λεούση και μετά την αείμνηστη Δέσποινα Αλεξίου -Μαρνέζου και την κ. Κάκια Πατιτάκη που ανέλαβε μετά από αυτή , τον ανέδειξαν σε έναν από τούς πιο δραστήριους και εποικοδομητικούς Συλλόγους της Αίγινας.
Μία από τις βασικότερες δραστηριότητές του είναι η δημιουργία χορευτικών τμημάτων παραδοσιακών χορών με άτομα από 5 εως 65 ετών που πλαισιώνουν εκδηλώσεις μέσα στην Αίγινα αλλά και σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας όπως επίσης και το εξωτερικό. Η Ουνέσκο τίμησε τον Σύλλογο για την συμμετοχή του σε πολλές εκδηλώσεις πολιτισμού.
Ο Σύλλογος με το χορευτικό του έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Τουρκία ( Ερεντζί ) με την ευκαιρία της αδελφοποίησης του εκεί Δήμου με το νησί της ¨Υδρας . Επίσης ο Σύλλογος έχει άναλάβει τα τελευταία χρόνια την παρουσίαση στην Κυψέλη του Αιγινήτικου Εθιμου του Λειδινού.

Πρόεδρος είναι η κ. Ασπασία Συρίγου

Η θεατρική Ομάδα του Συλλόγου έχει παρουσιάσει δρώμενα της Αίγινας , όπως είναι ο Αιγινήτικος γάμος και και δραστηριοποιθείται με τη συμμετοχή του σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η προσπάθεια του Συλλόγου είναι η διατήρηση των παραδόσεων του τόπου και η προσφορά στον πολιτισμό.

[rockyou id=113005566&w=426&h=319]

αρχική σελίδα

Αρέσει σε %d bloggers: