Η » ΠΑΛΙΑΧΩΡΑ» της Αίγινας ζωγραφισμένη από την Ξένη Πετρίτου

paliachora.jpgΤα πετρόκτιστα, βυζαντινά, μεσαιωνικά εκκλησάκια της Παλιαχώρας της Αίγινας, ‘έρχονται’ να μας ‘συναντήσουν’ και να μας ‘πάρουν’ μαζί σε ένα εικαστικό, πανέμορφο οδοιπορικό.
Ο μύθος θέλει τα εκκλησάκια της Παλιαχώρας να είναι 365, όσες και οι μέρες του χρόνου! Εμείς ωστόσο, μπορούμε να επισκεφτούμε μόνο τα 33, που αντέχουν ακόμα στο χρόνο και να προσπαθήσουμε να φανταστούμε, πως μπορεί να ήταν ο μεσαιωνικός οικισμός, τότε, που οι κάτοικοι κυνηγημένοι από τους πειρατές αναγκάστηκαν να εγκατασταθούν στον ιστορικό αυτό λόφο.

,Ελάτε να περπατήσουμε μαζί, στα πέτρινα καλντερίμια του λόφου, της Παλιαχώρας, μέσα από τους πίνακες ζωγραφικής της τρίτης ατομικής έκθεσης, της Αιγινήτισσας ζωγράφου Ξένης Πετρίτου – Τριανταφύλλου.
Τα εγxeni.jpgκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 14 Σεπτεμβρίου 2007 στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας, (οδός Σπύρου Ρόδη 16).
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, καθημερινά
Για φωτ. υλικό » κλίκ » στην εικόνα
Η Ξένη Πετρίτου – Τριανταφύλλου γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αίγινα. Έχει δείξει δουλειά της σε δύο ατομικές εκθέσεις στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας, ,το 1997 και το 2002, και έχει λάβει επίσης μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στον ίδιο χώρο, από το 1990 έως το 2007.
Τα έργα, της καινούργιας της δουλειάς, ‘Παλιαχώρα, η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Αίγινας’, χρησιμοποιούνται από το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης ως σκηνικά παραστάσεων.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
e-mail επικοινωνίας: xeni-pet@otenet.gr

Αρέσει σε %d bloggers: