Εκδήλωση για την Αίγινα στην Πρεσβεία Ουκρανίας.

Ημέρα αφιερωμένη στο νησί της Αίγινας  η 16η Οκτωβρίου 2009 . Η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελλάδα και ο Πρέσβυς κ. Βαλέριος Τσύμπουχ  φιλοξένησαν στούς χώρους της Πρεσβείας μιά σειρά εκδηλώσεων που είχαν σαν στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των Ελληνο-ουκρανικών σχέσεων και ιδαίτερα με το νησί μας με το οποίο ο Ουκρανός πρέσβυς διατηρεί μιά πολύ καλή σχέση που εχει ξεκινήσει το 2005   και συνεχίζεται εως σήμερα. Η εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν και πολλοί Αιγινήτες και φίλοι της Αίγινας ξεκίνησε στις 7  το απόγευμα με ημίωρη μουσική συναυλία  από την Ειρήνη Κουνάδη ( τραγούδι) με την συνοδεία των Μουσικών Αρετής Πηγιαδίτη και Σίμου Κεχαγιά. Στη συνέχεια χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και αργότερα έγιναν τα εγκαίνια της ‘εκθεσης Αιγινήτικων προιόντων  , βιβλιων για την Αίγινα, έργων ζωγραφικής , χαρακτικής,φωτογραφίας ,κεραμικής,  μοντέλων σκαφών , κοσμημάτων κλπ. ενώ δεν έλειψαν τα γλυκίσματα και το Αιγινήτικο φιστίκι.   Ακολούθησε δεξίωση για τούς παρευρισκόμενους.

Στίς ομιλίες τους ο Ουκρανός Πρέσβυς κ. Βαλέριος Τσύμπουχ και ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κουκούλης  τόνισαν την ικανοποίησή τους για τις πολύ καλές σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των δύο λαών τούς οποίους συνδέουν δεσμοί που ξεκινούν από την Αρχαιότητα μκαι συνεχίζονται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα δεδομένου οτι η Ουκρανία φιλοξενούσε και φιλοξενεί εναν μεγάλο αριθμό ατόμων με Ελληνικές ρίζες που έχουν συμβάλλει στην πρόοδό της.
Οι σχέσεις  αυτές όπως ανακοινώθηκε θα επισημοποιηθούν και με την ολοκλήρωση της υπογραφής συμφωνίας αδελφοποίησης  με την πόλη Σταρομπέσοβο ( περιοχή Ελλήνων Αζοφικής) η οποία εχει ήδη  ξεκινήσει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας και του αντιστοίχου του Σταρομπέσοβο το 2006 .

Στην εκδλήλωση παρευρέθηκαν εκτός τού  Πρέσβυ της Ουκρανίας και του Δημάρχου Αίγινας , ο Διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κασιμάτης Γιώργος, ο  Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Τσατήρης  Γιώργος, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Σταμπουλής , η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Αλυφαντή Φλώρα , ο εκπρόσωπος του Συλλόγου » Ολβία Πόλις» – Πολίτες για τηνΕυρώπη και τον πολιτισμό κ. Καλοκέντης, ο κ. Πανταβός  των  » Eνεργών πολιτών Αίγινας, ο κ.Wayne Hall  της κίνησης » Καποδίστριας-Σπινέλι-Ευρώπη»
Την οικονομική υποστήριξη και οργάνωση είχε αναλάβει  το Ελληνο-ουκρανικό Επιμελητήριο με τον  κ. Γ. Μπουγά και ήταν υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της  Ουκρανίας και του Δήμου Αίγινας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: