Αντί προλόγου

george-august-20061.gifΚαλωσήλθατε στις σελίδες μας . Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για Εκδηλώσεις Πολιτισμού στο νησί της Αίγινας , σύντομα νέα και προσωπικό φωτογραφικό υλικό .
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφικό ή άλλο υλικό για δημοσίευση ή άλλη χρήση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου . Επίσης αν θέλετε να προβάλλετε την πολιτιστική δραστηριότητα που έχετε προγραμματίσει στείλτε e-mail

Γιώργος Καλοκέντης Τηλ. +302297027738 , e-mail = aegina@live.com , MSN = gdk-ae@hotmail.com , ICQ 411198869

© 2007 aegina2007.wordpress.com All rights reserved.

[rockyou id=92142862&w=426&h=319]

ΛΙΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ 33 ΑΙΩΝΩΝ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ , ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

aegina_map-1.jpg Η ΑΙΓΙΝΑ , η » Νύμφη » του Σαρωνικού , σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και τον Πειραιά ( μόνο 35 λεπτά με τα Ιπτάμενα Δελφίνια και μία ώρα περίπου με τα συμβατικά πλοία τηε γραμμής ) σας υποδέχεται και ανοίγει την αγκαλία της να σας καλωσορίσει για μιά αξέχαστη εμπειρία . Οι φυσικές ομορφιές της , το υγιεινό κλίμα , η τακτική συγκοινωνία με το λιμάνι του Πειραιά αλλά και με τα άλλα νησιά του Σαρωνικού και τις ακτές της Πελοποννήσου , τα σπουδαία ιστορικά Μνημεία της από την Αρχαιότητα , την Βυζαντινή εποχή , την εποχή της Καποδιστρικής σύντομης λάμψης ώς πρώτης πρωτεύουσας του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους ( 1828-1829) , η γενικώτερη ποικιλία που προσφέρει σε όλους τους τομείς την κάνουν πραγματικά να ξεχωρίζει.

Η Αίγινα κατά την αρχαιότητα αλλά και κατα τούς νεώτερους χρόνους είχε πάντα μιά ξεχωριστή θέση . Πατρίδα του ΑΙΑΚΟΥ κατά την Μυθολογία . » Τροφός ηρώων » όπως γράφει ο Ομηρος , γενέτειρα Ολυμπιονικών που εξύμνησε ο Πίνδαρος , πόλη που πρώτη στον Ευρωπαικό χώρο δημιούργησε νομισματικά σύστημα με την » Χελώνη «

Κατά τούς νεώτερους χρόνους είχε την τύχη να υποδεχθεί τον Ιωάννη Καποδίστρια και ώς πρώτη Πρωτεύουσα της Νεώτερης Ελλάδος για τα έτη 1828 και 1829 να γίνει το κέντρο και το σύμβολο της αναγενόμενης από τις στάχτες της χώρας . Τα Καποδιστριακά μνημεία που βρίσκονται στην πόλη μαρτυρούν τις σημαντικές αυτές ημέρες στην Ιστορία του νησιού .

Για τον επισκέπτη υπάρχουν πολλά αξιόλογα μνημεία , ιστορικοί χώροι και Μουσεία να επισκεφτεί από όλες τις εποχές της μακραίωνης Ιστορίας της . aphaia14-2.jpgΟ περίφημος Ναός της ΑΦΑΙΑΣ , ο Ναός του Δελφινίου Απόλλωνα και η περιοχή της » Κολώνας» , το Αρχαιολογικό Μουσείο ,η Παλαιοχώρα 800 – 1800 ( Ο νησιώτικος Μυστράς ) , τα Καποδιστριακά κτίρια όπως το Κυβερνείο ,το Ευνάρδειο , το Ορφανοτροφείο , ο Πύργος Μαρκέλλου και τόσα άλλα .

 

 

aegina-naos-agiou-nektariou.jpgΤο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου , τόπος Πανελληνίου προσκυνήματος και άλλα Μοναστήρια όπως η Χρυσολεόντισσα αναδεικνύουν την Αίγινα ώς τόπος όπου η θρησκεία είχε πάντοτε να παίξει σπουδαίο ρόλο .

 

 

Παραλίες , οργανωμένες οι περισσότερες ,βρίσκονται παντού στο νησί , οι γνωστότερες βρίσκονται στην Αγία Μαρίνα , στον Μαραθώνα , στη Βαγία , στη Σουβάλα , στην περιοχή Κλειδί κοντά στην Πέρδικα και στο νησάκι Μονή , αλλά και κοντά στην πόλη οι παραλίες της Αύρας , της Κολώνας και της Παναγίτσας.

Η βραδυνή διασκέδαση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτή που θα συναντήσει κανείς στα καλύτερα κοσμοπολίτικα κέντρα. Μουσική , χορός , διασκέδαση , θερινό σινεμά , είναι στη διάθεση των κατοίκων και των επισκεπτών .

dsc09736-1.jpgΟλο το χρόνο αλλά ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες οι εκδηλώσεις Πολιτισμού στα πλαίσια του» Πολιτιστικού καλοκαιριού » που οργανώνει ο Δήμος αλλά και όλοι οι φορείς πολιτισμού είναι πολλές και πάντα ενδιαφέρουσες. Καλύπτουν όλες της μορφές της τέχνης και η ποιότητα είναι εξαιρετική .

Μιά βόλτα με το παροδιακό αμαξάκι στον παραλιακό δρόμο με τα νεοκλασσικά κτίρια , καφές ή ουζάκι στις καφετέριες και τα ουζερί δίπλα στη θάλασσα , μπάνιο στην παραλία που θα αγαπήσετε και ρυθμοί χαλάρωσης πουθα γεμίσουν τις «μπαταρίες » σας ενέργεια και ασιοδοξία.

Αυτό ακριβώς σας προσφέρει η Αίγινα , το νησί της θετικής ενέργειας και των καλών σκέψεων

[rockyou 92142862]

 

Αρέσει σε %d bloggers: